Τον σταθμό "Αρετσού" του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της περιοχής, Θεοδόση Μπακογλίδη. Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι την άνοιξη του 2017 και αφού ολοκληρώσουν το έργο τους στη βασική γραμμή, οι μετροπόντικες θα μεταφερθούν στον σταθμό της Μίκρας, ώστε να αρχίσει η διάνοιξη της σήραγγας και για την επέκταση του μετρό. Ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για νευραλγική γραμμή, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση για την επέκταση του έργου  προς το αεροδρόμιο. 

"Η επέκταση της Καλαμαριάς από την αρχή δεν είχε προβλήματα. Οι σταθμοί της βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Μέσα στην άνοιξη του 2017 τα ΤΒΜ θα απουναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν στον σταθμό της Μίκρας για να αρχίσει η διάνοιξη. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμαρχο, η οποία ανοίγει δρομους για τη δημιουργία και των χώρων πρόσβασης και υποδομής που απαιτούνται γύρω από τους σταθμούς" σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της περιοχής, Θεοδόσης Μπακογλίδης, σημείωσε σχετικά με τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στον δημαρχείο πριν την επίσκεψη στο σταθμό. "Από τη μέρα που υπεγράφη η σύμβαση, το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων κι ελπίζουμε ότι το 2020 το μετρό θα τρέξει σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο συζητήσαμε ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη έργου, όπως τη διαμόρφωση των χώρων πέριξ των σταθμών, τη διάνοιξη της οδού Πόντου, αλλά και τις εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στους χώρους των σταθμών, μετλα την ολοκλήρωσή τους" σημείωσε ο κ. Μπακογλίδης.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επανέλαβε τη δέσμευση για ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό μεχρι το 2020 και σημείωσε ότι το έργο "με τελικό προϋπολογισμό 1,5 δις ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.