Με καθυστερήσεις προχωρά η διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα εξοφληθούν άμεσα και έτσι συνεδριάζουν σε λίγη ώρα για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε ότι ενώ η διαδικασία καταβολής των 9,7 εκατ. ευρώ, από τη διαφορά ΦΠΑ έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2016, προχωρούσε κανονικά από τα αρμόδια υπουργεία, κάποια στιγμή «κόλλησε». «Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουμε ορθά και να μην προβούμε σε κινήσεις που και εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθεί 14 με 15 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο λόγω προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται τελικά να μπει στον λογαριασμό του Οργανισμού έως αύριο. «Αυθημερόν θα βάλουμε και τα δεδουλευμένα στους 2.300 εργαζομένους» είπε και ζήτησε ψυχραιμία, καθώς, όπως σημείωσε, πλέον «μπήκε το νερό στο αυλάκι και είναι άσκοπο και επικίνδυνο να πυροδοτείται το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών».

Τέλος, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι το αργότερο στις αρχές της νέας χρονιάς θα συνέλεθει η τριμερής επιτροπή, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα του ΟΑΣΘ και να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού.