Εργαζόμενοι Ble: Το βρώμικο ψωμί στη βιτρίνα της πολυτέλειας

|
THESTIVAL TEAM

Απλήρωτοι και χωρίς ρεπό δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο αρτοζαχαροπλαστείο Ble, σύμφωνα με καταγγελία τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν:

“Ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας από τον περσινό ΜΑΙΟ. Όταν μας ανακοινώθηκε πως ο εργοδότης μας θα ανοίξει τον κολοσσό της Αγ. Σοφίας. Χωρίς ρεπό επί μήνες, με ατέλειωτες υπερωρίες υπέρ της επιχείρησης η οποία ζητούσε όλο και περισσότερα από μας… και φυσικά απλήρωτοι. Με χαρτζηλίκι 300€ το μήνα, αναγκάζοντάς μας να πουλήσουμε εκτός από υλικά και την αξιοπρέπειά μας, περνούσαν οι μήνες. Εξυπηρετώντας τους πελάτες μας πάντα με ευγένεια και χαμόγελο χωρίς να  αντιληφθούν το παραμικρό.

Αλλά η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έφτασε στο τέρμα. Τον Φλεβάρη που το προσωπικό πια δεν είχε άλλες αντοχές, άρχισε να ζητάει εξηγήσεις. Η απάντηση ήταν “Δεν έχω. Κάντε ό,τι θέλετε”. Μας εξανάγκασε σε εικονικές απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις και σε όσους από φόβο για το αύριο μείνανε, το ευχαριστώ ήταν να τους κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με μείωση του 50% του μισθού τους.

Και για τα δεδουλευμένα μας;; Όποτε έχει, και αν, θα μας δίνει κάτι…”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.