Δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση στο υπ. Εργασίας ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

|
THESTIVAL TEAM

Δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσσαλονίκης, Χρήστος Στεφανίδης.

O κ. Στεφανίδης μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, επανέλαβε πως δεν υπάρχουν χρήματα για να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων και επέμεινε ότι τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς τον ΟΑΣΘ παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς.

“Ας φροντίσει ο κ. Νεφελούδης να εξοφλήσει τις οφειλές του” σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και υποστήριξε πως ο Οργανισμός επιβαρύνεται με έξοδα για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης χωρίς αυτά τα χρήματα να αποπληρώνονται από τα αρμόδια υπουργεία.

“Μόλις έπαιρνα την αντισταθμιστική καταβολή, η πρώτη μου δουλειά ήταν να πληρώσω τους εργαζόμενους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που δεν πληρώνουν τα υπουργεία και ασκούν κοινωνική πολιτική μέσω του ΟΑΣΘ. Πάνε να κλείσουν δύο χρόνια χωρίς να μου έχουν δώσει ευρώ” ανέφερε ο κ. Στεφανίδης και εξήγησε πως ο Οργανισμός εξυπηρετεί με μειωμένο κόμιστρο φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ εκτός νομού Θεσσαλονίκης, όσους είναι άνω των 65 χρόνων και δωρεάν τα άτομα με αναπηρία στο νομό Θεσσαλονίκης.

“Το υπουργείο Εργασίας για εξόφληση καρτών ΑΜΕΑ το 2014-15 και το α΄ εξάμηνο του 2016 χρωστά στον ΟΑΣΘ 3.367.000 ευρώ και επίσης για την κάλυψη πολύτεκνων και άλλων ομάδων, άλλα 9.457.000 ευρώ” σημείωσε ο κ. Στεφανίδης και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Παιδείας χρωστά 17.734.000 ευρώ, για μειωμένο κόμιστρο φοιτητών και μαθητών, από το 2015 και για το α΄εξάμηνο 2016.

Στην συνάντηση του υπουργείου Εργασίας, τη διοίκηση του ΟΑΣΘ θα εκπροσωπήσουν ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού και δύο νομικοί σύμβουλοι.

“Για τη συνάντηση, η οδηγία μου στο νομικό μου σύμβουλο είναι να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου Εργασίας” διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.