Η απάντηση του Αβραμόπουλου στους συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ

|
THESTIVAL TEAM

Απάντηση στις κατηγορίες που του αποδίδουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ για το γεγονός οτι δεν τους έδωσε τον λόγο στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έδωσε ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.Σε επιστολή του ο κ. Αβραμόπουλος μιλάει για…

“τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών”:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011. Στη συνεδρίαση αυτή, μετά από συνεννόησή μου με το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, έθεσα ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, λόγω της κρισιμότητάς του, τις εξελίξεις στην ΕΥΑΘ. Ο λόγος δόθηκε σε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους, τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων. Η συζήτηση, η οποία διήρκεσε περίπου δύο (2) ώρες, ήταν διεξοδική, σε όλους δε τους ομιλητές δόθηκε επαρκέστατος χρόνος, όπως συμβαίνει άλλωστε πάντοτε σε μείζονος σημασίας υποθέσεις. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής, είναι ίσως η πρώτη φορά που καλούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και του προεδρείου του, εκπρόσωποι των εργαζομένων προκειμένου να τοποθετηθούν ελεύθερα για όσα συμβαίνουν στους χώρους που δραστηριοποιούνται και να διατυπώσουν τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους.

Δεδομένου ότι τα ψηφίσματα αποφασίζονται στο τέλος της συνεδρίασης, αφού πρώτα έχουν κατατεθεί και έχουν αποκρυσταλλωθεί όλες οι απόψεις, η μοναδική εκκρεμότητα σε σχέση με τη συζήτηση του θέματος της ΕΥΑΘ ήταν η έκδοση ψηφίσματος στο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης 2 Ιουνίου (η οποία αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης και όχι νέα συνεδρίαση).

Η συνεδρίαση της Πέμπτης 2 Ιουνίου 2011 προχώρησε, παρ’ όλα αυτά, σε έκδοση νέου ψηφίσματος, το οποίο επιβεβαιώνει και επεκτείνει αυτό της 23ης Μαΐου: «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Δεν πρέπει επίσης να εκχωρηθεί ως φυσικός πλούτος, όπως και οι πηγές και όλα όσα συναποτελούν το δίκτυό του, ώστε να φτάνει το νερό σε κάθε σπίτι, σε ιδιωτική εκμετάλλευση.»

Η διαμαρτυρία των συνδικαλιστών-εκπροσώπων της ΕΥΑΘ αφορά το γεγονός ότι, την Πέμπτη 2 Ιουνίου δεν τους δόθηκε εκ νέου ο λόγος και τηρήθηκε ο τύπος κατά τη συνεδρίαση.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όμως δεν έχουν ρόλο διακοσμητικό –είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού της Θεσσαλονίκης. Εκφράζουν όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και ανέργους, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και διαμορφώνουν την κρίση τους με ελευθερία βούλησης και συνείδησης, χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τις κρίσεις προς το πρόσωπό του εμπαθείς και ανάξιες λόγου. “Η κατασκευή «εχθρών» είναι η έσχατη έκφραση λαϊκισμού και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια” σημειώνει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.