Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

|
THESTIVAL TEAM

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Η φωτιά έκαψε συνολικά 600 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και ελαιώνες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από τη δασική έκταση μεταξύ του Ν. Μαρμαρά και του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα, «πέρασε» την επαρχιακή οδό και κατευθύνθηκε προς τις παραθεριστικές κατοικίες. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκη, από τη φωτιά κάηκαν μπαχτσέδες και αυλές σπιτιών, μια εγκαταλελειμμένη κατοικία, καθώς και τμήμα έκτασης του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς όπου φιλοξενούνται δραστηριότητες του ιππικού ομίλου.

Στην περιοχή επιχείρησαν περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Στην όλη προσπάθεια συνέδραμε πεζοπόρο τμήμα, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.