Η Hellenic Seaways ξεκίνησε από σήμερα να συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο. Πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στις Σποράδες για τις διακοπές τους και άρχισαν να επιβιβάζονται από τις 8:20, ενώ το πλοίο σάλπαρε λίγο μετά τις 9:00.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με την Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν και αυτό επιτέλους πήρε "σάρκα και οστά".

Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Να σημειωθεί ότι από τις 19 Ιουνίου ο Βόλος και η Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται και με το ανατολικότερο και μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων, τη Σκύρο.

"Αγγίζει το 100% η πληρότητα"

Ο Γιάννης Δημητριάδης, Ναυτιλιακος πράκτορας με δηλώσεις του τόνισε ότι η πληρότητα αγγίζει το 100%: "Σήμερα είναι το πρώτο δρομολόγιο, σε μια σειρά δρομολογίων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου καθημερινά. Γι αυτό το 3ήμερο η πληρότητα αγγίζει το 100%. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, ειδικά για τις Σποράδες. Παρότι, μάλιστα, δεν είναι παραδοσιακός προορισμός 3ημέρου, η Θεσσαλονίκη έδειξε ότι επέλεξε τις Σποράδες".

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του thestival.gr: