Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στην  συγχώνευση του 13ου και του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να στηρίζουν θερμότατα τις θέσεις...

των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών των δυο σχολείων. Όσο κι αν προσπαθούσε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Γεράκης, να πει οτι θα έπρεπε να είναι παρόντες και ο άνθρωποι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να συζητηθεί το θέμα, δεν τον άκουγε κανείς. Πιο είναι το μυστικό των συμβούλων που συμμετείχαν στη συζήτηση; Ο Γιώργος Δημαρέλος και ο Χρήστος Ελευθερίου αποφοίτησαν απο το 2ο Λύκειο της οδού Ικτίνου (το οποίο συστεγάζεται με το 2ο γυμνάσιο), ενώ στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και τα εγγόνια του Γιάννη Μπουτάρη! "Δεν μιλάμε και πολύ αντικειμενικά" παραδέχτηκε χαμογελώντας ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος σημείωσε ελαφρώς εκνευρισμένος "Ε αφού το λέει η συντεχνεία ποιός μπορεί να ξεφύγει;".

Στην ουσία του θέματος, ο προγραμματισμός του Υπουργείου προβλέπει τη μετακίνηση των μαθητών του 13ου ΓΕΛ της οδού ΕΘνικής Αμύνης στο 2ο Λύκειο, σε ένα κτίριο, εντελώς ακατάλληλο που έχει να συντηρηθεί δεκαετίες. Ποιός είναι ο απώτερος στόχος; Να μετακομίσουν στις εγκαταστάσεις του ανακαινισμένου 13ου Λυκείου τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται σήμερα στην οδό Σαπφούς.