300 Θεσσαλονικείς μετανάστευσαν για να δουλέψουν στα σφαγεία του Άμστερνταμ!

|
THESTIVAL TEAM

Χιλιάδες νέοι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την χώρα μας για το εξωτερικό αναζητώντας μία θέση εργασίας αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής. Μάλιστα…

σε πολλές περιπτώσεις οι μεταναστεύσεις δεν γίνονται μεμονωμένα αλλά ομαδικά. Χαρακτηριστική η περίπτωση 300 νέων από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αποφάσισαν να φύγουν για το Άμστερνταμ για να δουλέψουν στα εκδοροσφαγεία της πόλης. Η είδηση που δημοσιεύει σήμερα ο Αγγελιοφόρος έγινε γνωστή όταν Ολλανδικό δίκτυο ενημέρωσης έκανε ρεπορτάζ στη χώρα μας για το θέμα της μετανάστευσης.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης “το πρόβλημα της ανεργίας είναι πράγματι εκρηκτικό στην πόλη μας. Ενας στους δύο νέους είναι άνεργος. Με λύπη πληροφορηθήκαμε το θέμα της μαζικής μετανάστευσης 300 νέων που έφυγαν από την πόλη μας για να δουλέψουν στην κρεταταγορά του Άμστερνταμ όταν ήρθαν να μου πάρουν συνέντευξη Ολλανδοί δημοσιογράφοι”.

Οι νέοι που έφυγαν για το Άμστερνταμ θα δουλέψουν αρχικά για ένα χρόνο καθώς η σύμβαση που έχουν υπογράψει είναι μονοετής. Είναι πάντως γεγονός πως αυτή τη στιγμή τα γραφεία που μεσολαβούν για να βρουν οι Έλληνες δουλειά σε πόλεις της Ευρώπης τρέχουν και δε φτάνουν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.