Ιππείς και άλογα απ’ όλη την Ελλάδα στο Σχολάρι!

|
THESTIVAL TEAM

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ιππασίας στην Ελλάδα, η 5η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας πρόκειται να διεξαχθεί από τις 9 νέως και τις 11 Οκτωβρίου 2015 στο Σχολάρι, από τον Ιππικό Όμιλο Σχολαρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης.

Όπως αναφέρει η “Μακεδονία”, σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή, στον Ιππικό Όμιλο Σχολαρίου, οι λάτρεις της ιππασίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα μέσα στη φύση, σε μια διοργάνωση ειδικά διαμορφωμένη για μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2015, όπου μικρά παιδιά και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πετάλωμα των αλόγων. Ακόμα, θα ακούσουν τους ειδικούς να τους μιλάνε για τη σχέση του παιδιού με το άλογο και μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, θα ενημερωθούν από εμπειρογνώμονες για τη θεραπευτική ιππασία και τα οφέλη της. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ιππεύσουν άλογα και πόνι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών στη ιππασία. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε αυγομαχίες και να διασκεδάσουν με τους κλόουν που θα βρίσκονται εκεί. Στη συνέχεια οι επισκέπτες θα προετοιμάσουν τα άλογα, ώστε στις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής, να αρχίσει η πρώτη έφιππη πορεία του τριημέρου.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 15.00 με την παράδοση μαθημάτων πρώτων βοηθειών, από ειδικευμένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Ακολουθούν στις 15.30 σειρά από εντυπωσιακά ιππικά αγωνίσματα, ενώ στις 17.30 αρχίζει η πρώτη μεγάλη έφιππη πορεία μήκους 10 χιλιομέτρων.

Η 5η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, με την κορυφαία εκδήλωση της, την έφιππη πορεία 22 χιλιομέτρων, η οποία αρχίζει στις 10.30 το πρωί και θα διεξαχθεί μέσα σε ειδυλλιακό περιβάλλον, δίπλα σε παραλίμνιο δάσος και παράλληλα με τις όχθες της λίμνης Βόλβης, αλλά και στον Ρήχιο ποταμό. Στις 11.15 θα υπάρξει στάση για καφέ και κρύο σάντουιτς και η επιστροφή θα γίνει στις 13.30, για να σημάνει και το τέλος του μοναδικού τριημέρου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.