Αναφορά στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία φέρεται να έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός, με στόχο τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την συμμετοχή των πρασίνων αντ αυτού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «LiveSport», οι άνθρωποι του τριφυλλιού έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με την Επιτροπή Εφέσεων να συνεδριάζει την Πέμπτη, 23 Ιουλίου.

Βέβαια, η UEFA έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Ολυμπιακός, όπως και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, θα συμμετέχουν κανονικά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως στον Παναθηναϊκό επιμένουν και ελπίζουν σε ανατροπή της αρχικής απόφασης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η διοίκηση του συλλόγου είναι έτοιμη να δώσει συνέχεια, ακόμα κι αν δεν πάρει αυτό που θέλει ούτε από την Επιτροπή Εφέσεων, αφού υπάρχουν σκέψεις να απευθυνθεί και στο CAS αν χρειαστεί.

Παράλληλα, τον ίδιο δρόμο φέρεται να έχει ακολουθήσει και ο ΠΑΟΚ, που έχει κινηθεί ενάντια στην συμμετοχή του Ατρομήτου, ο οποίος είναι επίσης... μπλεγμένος στην υπόθεση. Πάντως, όσο η έρευνα του ανακριτή παραμένει ανοιχτή και δεν υπάρχουν παραπομπές σε δίκη, δύσκολα θα υπάρξει κινητοποίηση από τις Ευρωπαϊκές αρχές.