Αντίθετο το ΕΚΘ στο νέο πακέτο μέτρων

|
THESTIVAL TEAM

Την ριζική αντίθεση του στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και αφορούν την πώληση συμμετοχής του δημοσίου (ΕΛ.Β.Ο, ΕΥΑΘ, Λιμάνι και όλες τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας) μέχρι και 100% σε κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και…

τις νέες  περικοπές συντάξεων και μισθών, επιβάρυνση πλήθους προϊόντων (αύξηση του ΦΠΑ στο 23%) εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του ΕΚΘ υπογραμμίζει ότι «η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων μαζί με τη συρρίκνωση των μισθών είναι συνταγή που εφαρμόστηκε και πέρυσι και παρά τις αιματηρές θυσίες των εργαζομένων και του λαού απέτυχε, αφού η κυβέρνηση δεν έπιασε τους οικονομικούς της στόχους και συνεχίζει την αδιέξοδη αυτή πολιτική.

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε πλήθος προϊόντων, η εξίσωση του φόρου στα καύσιμα, είναι μέτρα που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα (αφού δεν θα φτάνουν 2 μισθοί εργαζομένων – αν υπάρχουν, για ένα τόνο πετρελαίου), όταν μάλιστα η αποβιομηχάνιση και οι απολύσεις συνεχίζονται εκτοξεύοντας στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό.

Κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ οι υπεύθυνοι για την κρίση, οι έχοντες και κατέχοντες παραμένουν στο απυρόβλητο.

Λύσεις υπάρχουν. Η καταπολέμηση της σπατάλης, η πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, είναι μία από αυτές. Τα χρήματα που λείπουν κάποιοι τα έκλεψαν και είναι γνωστοί. Επιτέλους ας τους πιάσουν!!!

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αλλάξει την αδιέξοδη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.