Σημαντική συμφωνία για τον ΟΛΘ

|
THESTIVAL TEAM

Ορατά είναι τα αποτελέσματα του «ανοίγματος» που επιχείρησε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ στην αγορά του Ισραήλ, όταν στο διάστημα 9 – 11 Φεβρουαρίου 2011 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέλιος Αγγελούδης βρέθηκε στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα για επαφές με εταιρίες κρουαζιέρας, αλλά και μεταφοράς κοντέινερς…

Ήδη η ΖΙΜ, η μεγαλύτερη εταιρία θαλασσίων μεταφορών του Ισραήλ με τη διοίκηση της οποίας είχε συναντηθεί το Φεβρουάριο στη Χάιφα ο κ. Αγγελούδης, συμπεριέλαβε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο εβδομαδιαίο δρομολόγιο της γραμμής Black Sea- Ukraine (BSU), που περιλαμβάνει λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου. Γι’ αυτή την εβδομάδα το πλοίο της ΖΙΜ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου. Το δρομολόγιο Black Sea- Ukraine της ισραηλινής εταιρίας διαμορφώνεται, πλέον, με βάση τα σειρά προσέγγισης των λιμένων ως ακολούθως: Ashdod (Ισραήλ) – Haifa (Ισραήλ) – Limassol (Κύπρος) – Odessa (Ουκρανία) – Illychevsk (Ουκρανία) – Varna (Βουλγαρία) – Kumport (Τουρκία) – Izmit (Τουρκία) – Thessaloniki (Ελλάδα) – Izmir (Τουρκία) – Piraeus (Ελλάδα) – Ashdod (Ισραήλ).

Η ένταξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη συγκεκριμένη γραμμή επιτρέπει απευθείας συνδέσεις και μειώνει το χρόνο διαμετακόμισης κοντέινερς τόσο μεταξύ των περιφερειακών λιμανιών που προσεγγίζει η ΖΙΜ, όσο και με το παγκόσμιο δίκτυό της, μέσω του λιμανιού της Χάιφα. Επιπροσθέτως, η Θεσσαλονίκη συνδέεται με όλες τις κύριες εμπορικές γραμμές της ΖΙΜ από και προς την Ασία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αφρική, επιτρέποντας σημαντική εξοικονόμηση του χρόνου διαμετακόμισης. Η αναβάθμιση της γραμμής επιτρέπει επίσης μικρότερους χρόνους διαμετακόμισης μεταξύ της Θεσσαλονίκης και περιφερειακών λιμένων σε Ουκρανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ισραήλ και Κύπρο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.