Μητροπολίτης Άνθιμος: Σκηνή τραγωδίας η ζωή των Ελλήνων την 1η Ιουλίου 2015

|
THESTIVAL TEAM

“Μέσα μου συγκινήθηκα που είδα ανθρώπους ταλαιπωρημένους να περιμένουν στις τράπεζες”, είπε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε πως αποτελεί “σκηνή τραγωδίας η ζωή των Ελλήνων την 1η Ιουλίου 2015. Μας έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα θλίψης, σε άλλους απογοήτευση και άλλους οργή”.

Ο Μητροπολίτης μίλησε για την δύσκολη απόφαση του πρωθυπουργού λέγοντας πως “δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνο. Δεν πρέπει να απομονώνουμε το θέμα στον πρωθυπουργό. Πρέπει να απευθυνθούμε σε όλη την κυβέρνηση”, και πρόσθεσε: Οι πολιτικοί πρέπει να σταθμίσουν τα πράγματα γιατί με την Ευρώπη έχουμε σχέση, και ενώ άλλοι προσπαθούν να μπουν στην Ευρωζώνη, εμείς που είμαστε τόσα χρόνια κομμάτι της θα μείνουμε απ’ έξω.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην δική του άποψη για το δημοψήφισμα, την οποία είχε αναφέρει δημόσια τις προηγούμενες ημέρες: “Εγώ είπα ότι θα ψηφίσω ως Έλληνας πολίτης να μείνουμε στην Ευρώπη. Δεν είπα στους πολίτες τι να ψηφίσουν. Ο κόσμος με ρωτάει τι να κάνει. Εγώ δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο. Αλλά όταν ο άλλος βρίσκεται στην απόγνωση… υπάρχει στροφή πληθυσμού προς την Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.