Απλήρωτοι εργαζόμενοι και παράνομες απολύσεις σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης που παρέχει κάρτα υγείας

|
THESTIVAL TEAM

Το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι στην εταιρία ”STIRIXIS υγείας” καταγγέλλουν στους εργαζόμενους της πόλης ότι η επιχείρηση «STIRIXIS υγείας» (κάρτα υγείας) που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχών υγείας από το 2012 έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, απολύει εργαζόμενους παράνομα και καταχρηστικά γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και κατήγγειλαν τις οφειλές του εργοδότη στην αρμόδια υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

”Η εταιρεία λειτουργεί εδώ και χρόνια με οφειλές προς τους εργαζόμενους , μαύρη εργασία ,απλήρωτες υπερωρίες , προφορικές συμφωνίες που δεν τηρούνται ποτέ , απειλές και εκβιασμούς .

Σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία έχει τσακιστεί από τις πολιτικές των προηγούμενων και τωρινής κυβερνήσης στα πλαίσια της ΕΕ, που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι οδηγούνται στην ιδιωτική υγεία για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους από τα λιγοστά χρήματα που διαθέτουν , η εταιρία «STIRIXIS υγείας» εκμεταλλευόμενη το ευαίσθητο αυτό θέμα πουλάει παροχές με σκοπό το κέρδος στις πλάτες των ανασφάλιστων αλλά και ασφαλιζόμενων συνδρομητών της . Η μέχρι τώρα στάση των εργαζόμενων ήταν η έντιμη και ειλικρινής ενημέρωση των συνδρομητών όσο αφορά τις παροχές της εταιρίας , παρόλη την πίεση από τη διοίκηση.

Το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τα παραπάνω θέλοντας να υπερασπιστεί την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους , για όλο το λαό και να διεκδικήσει την άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Ζητούμε την συμπαράσταση των εργαζόμενων από όλους τους κλάδους και απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να παρέμβουν ώστε άμεσα να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα , να σταματήσουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί.

Το σωματείο Ι/Υ Θεσσαλονίκης θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την άμεση λύση των προβλημάτων των εργαζόμενων αλλά και για τη συσπείρωση και δραστηριοποίηση όλων των εργαζόμενων του κλάδου απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.