Β. Πατουλίδου για τις μονάδες βιομάζας στη Θέρμη: Ο κόσμος είναι περισσότερο φοβισμένος παρά εναντιωμένος

|
THESTIVAL TEAM

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου μιλώντας για το θέμα των μονάδων επεξεργασίας βιομάζας στα Βασιλικά Θέρμης δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο κόσμος είναι περισσότερο φοβισμένος παρά εναντιωμένος σε τέτοιες επενδύσεις. Το θέμα είναι να πειστούμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι προς καλό και δε μολύνουν το περιβάλλον. Πάντα κάτι καινούργιο τρομάζει».

«Υπάρχει μείον στους ελεγκτικούς μηχανισμούς στη χώρα μας αλλά εγώ θέλω ό, τι είναι να φανεί, να φανεί με εικόνες και όχι με εκθέσεις ιδεών. Δε θέλουμε να επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν αλλά με τόση κόντρα απ’ την άλλη πως θα έρθει η ανάπτυξη;», τόνισε η κυρία Πατουλίδου στον Alpha 96,5. 

Ο κύριος Μόσχος Μοσχόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Δημοτικής Ενότητα Βασιλικών Θέρμης, μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε: «Δε μας εξήγησε κανείς το λόγο που επιχειρήθηκε αυτή η ύπουλη και υπόγεια κίνηση, μια προ ημερησίας διάταξη. Προφανώς οι επενδυτές ήθελαν να παρθεί μια απόφαση προ εκλογών θετική γι’ αυτούς. Ο δήμος Θέρμης δέχτηκε ένα ομόφωνο ΟΧΙ απέναντι σ’ αυτή την επένδυση».

Είναι άγνωστο πότε θα γίνει ξανά η συνεδρίαση για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, μετά και τη χθεσινή αναβολή, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μοσχόπουλος. «Και θετική να ήταν η περιβαλλοντική μελέτη, πάλι όχι θα λέγαμε γιατί στην πράξη δεν εφαρμόζονται ποτέ τέτοιες μελέτες. Είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε όλο αυτό. Τέτοια μονάδα πανελλαδικά δε λειτουργεί, μόνο στο εξωτερικό που υπάρχουν και οι κατάλληλες προδιαγραφές όμως», σχολίασε ο Μόσχος Μοσχόπουλος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.