Διαμαρτυρία θα κάνουν οι φοιτητές για τη Λέσχη

|
THESTIVAL TEAM

Παράσταση διαμαρτυρίας για το λουκέτο που απειλεί τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ θα κάνουν σήμερα φοιτητές, στη διάρκεια συνάντησης της πρυτανείας με τους εργαζόμενους στη Λέσχη…

Συγκεκριμένα, φοιτητές από το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού του ΑΠΘ, με ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους φοιτητές να παραστούν μαζικά στις 12 το μεσημέρι στο ΔΣ της λέσχης, στην πάνω λέσχη.
“Στο ΔΣ συμμετέχουν ο πρύτανης και κοσμήτορες του ΑΠΘ”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, “και γίνονται διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν μέτρα για την εύρεση πόρων λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης της λέσχης. Τα μέτρα που συζητιούνται περιλαμβάνουν διάφορες λαμπρές ιδέες, όπως μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από 12μηνες σε οχτάμηνες, απολύσεις, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, αντίτιμο στη λέσχη, κόψιμο παροχών όπως η κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φοιτητές, η παραχώρηση της λέσχης σε catering (πλήρης ιδιωτικοποιηση) κ.α. Το ΔΣ μπήκε επίτηδες τη μέρα των φοιτητικών εκλογών για να αποφύγουν την παρουσία φοιτητών. Να μην τους κάνουμε τη χάρη”, καταλήγουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.