Φοιτητές αντιδρούν στο νέο σχέδιο φύλαξης του ΑΠΘ

|
THESTIVAL TEAM

Την αντίδραση φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ προκάλεσε το νέο σχέδιο φύλαξης του πανεπιστημίου. Προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο, ενώ παράλληλα, ζητούν να λυθεί και το πρόβλημα που προέκυψε με τη Φοιτητική Λέσχη…

Ειδικότερα, το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως “ένα νέο σχέδιο φύλαξης του πανεπιστημίου βρίσκεται στα σκαριά και δοκιμάζεται πιλοτικά στη ΝΟΠΕ (σχολή νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών). Δε θα σταθούμε πολύ στο γεγονός ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε χωρίς ποτέ να περάσει από τη σύγκλητο”, τονίζουν οι φοιτητές, “καθώς είναι αυτονόητα απαράδεκτο και εξοργιστικό”.
Στην ανακοίνωσή του οι φοιτητές αναλύουν το πρόβλημα με τη φύλαξη του πανεπιστημίου και κάνουν προτάσεις για την επίλυσή του με τη συνεργασία και μόνο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Οι φοιτητές του Φυσικού δηλώνουν την ανησυχία τους και για το πρόβλημα που προέκυψε με τη Λέσχη και ζητούν άμεσα την επίλυσή του για τη συνέχιση της σίτισης όλων των φοιτητών.
Αύριο, Τρίτη, συμμετέχουν σε εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης, που οργανώνεται από τους εργαζόμενους στη Λέσχη και την ερχόμενη Τετάρτη αποφάσισαν στις 12 το μεσημέρι να παραστούν μαζικά στην “πάνω λέσχη” στο Δ.Σ. της Λέσχης, όπου συμμετέχει ο πρύτανης και οι κοσμήτορες του ΑΠΘ και γίνονται διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.