Παραμονή της εορτής του Αγίου Στυλιανού σήμερα κι έτσι και θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας του Αγίου, η οποία θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι του Αγ. Στυλιανού, που βρίσκεται πίσω από το "Άσυλο του Παιδιού" (Εγνατίας 129), στις 16:30. μ.μ..

Μετά από αυτή θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, ενώ αύριο, την ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία (ώρα 7:30- 10:00) στο ομώνυμο εκκλησάκι του.

Το εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού θεμελιώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1938. Το σχέδιο της εκκλησίας, βυζαντινού ρυθμού, εξεπόνησε ο Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Ζάχος και την επίβλεψη είχε ο Αρχιτέκτων Ορέστης Χατζηαγγέλου. Οι εργασίες οικοδόμησης της εκκλησίας καθυστέρησαν με την έναρξη του πολέμου 1940, και στις 27 Δεκεμβρίου του 1943 ετελέσθη με κάθε επισημότητα η πρώτη θεία λειτουργία. Όλες οι αγιογραφίες έγιναν από τον ζωγράφο Πολύκλειτο Ρέγκο.

Τις δυο αυτές ημέρες (25 & 26 Νοεμβρίου 2013) διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, το bazaar "Οι Θησαυροί του Μπαούλου" (ώρες λειτουργίας 09:00- 20:00, στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος", Εγνατία 129).

Σε αυτό διατίθενται προς πώληση χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, δωρεές ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, καθώς και χειροποίητες προσφορές από την Ομάδα Στήριξης και της κουζίνας του "Ασύλου του Παιδιού".

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα αξιοποιηθούν, όπως κάθε φορά, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου του "Ασύλου του Παιδιού", που φέτος συμπληρώνει 94 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. 

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr: