Στάσεις εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

|
THESTIVAL TEAM

Με μειωμένο ωράριο θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, ενώ την Τετάρτη απεργούν…

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε την προκήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας τις πρώτες ώρες της βάρδιας (7.00-10.00) και τις τελευταίες (13.00-16.00) των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς για σήμερα Δευτέρα, αλλά και αύριο Τρίτη.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως επιμένει “στην απόσυρση της διάταξης που θέλει να μετατρέψει τους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς σε parking παιδιών, προωθώντας την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα τους”.
Οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αναμένεται να συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε για την ερχόμενη Τετάρτη η Ομοσπονδία για όλο το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.