Ανθρωπιστική βοήθεια στα βάθη της Αφρικής στέλνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ακτή Ελεφαντοστού ετοιμάζει η διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης και φέτος. Η βοήθεια…

θα σταλεί στα δύο σχολεία που φέρουν την επωνυμία “ΕΛΛΑΣ” και “ΕΛΛΑΣ  -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στα βάθη της Αφρικής, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και στο νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο που φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι γονείς τους πέθαναν από HIV/AIDS, αλλά και τα ίδια είναι φορείς.

Επιπλέον, θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο καινούργιο σχολείο που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε στα σύνορα Λιβερίας και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν 1.000 παιδιά που πηγαίνουν πρώτα για να σιτισθούν και μετά για να φοιτήσουν, επειδή η περιοχή έχει πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε δέκα  χρόνια και τα παιδιά σιτίζονται μία φορά την εβδομάδα.

Στην αποστολή αυτή μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μας, μαθητές, μαθήτριες, γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και κάθε επίσημος φορέας και απλός δημότης. Έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν το δικό τους “δώρο αγάπης”, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει σχολικό υλικό όπως σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και παραμυθάκια, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες, κ.λ.π, αθλητικό υλικό όπως αθλητικά παπούτσια, απλά μπλουζάκια και σορτάκια, φαρμακευτικό υλικό με μακροπρόθεσμη ημερομηνία λήξης όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, γάντια μίας χρήσης κ.λ.π, παιδικά καλοκαιρινά ρούχα, σαγιονάρες, καπελάκια κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα: 2310-840295 και 2310-841962.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.