Συνάντηση αποφοίτων του 4ου Γυμνασίου- Λυκείου Θεσσαλονίκης στο Θεάτρο Κήπου

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. διοργανώνεται στο Θέατρο Κήπου η πρώτη συνάντηση πρώην μαθητών και αποφοίτων του 4ου Γυμνασίου- Λυκείου της Θεσσαλονίκης, την οποία προετοίμασε επιτροπή πρωτοβουλίας παλιών μαθητών και μαθητριών, με επίτιμο πρόεδρο το γιατρό Βλάση Γωγούση.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην καθηγητής του σχολείου, ο οποίος έχει διατελέσει επί 8ετία λυκειάρχης, κύριος Κυριάκος Τσιτουρίδης.

Ως τιμητική διάκριση για επιφανείς πρώην μαθητές του σχολείου θα απονεμηθεί το βιβλίο “Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα” του Γιώργου Λυσσαρίδη (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ), το οποίο αναφέρεται σε έναν από τους πιο προσφιλείς τόπους συνάντησης των μαθητών του σχολείου, τα μάρμαρα της πλατείας Διοικητηρίου.

Ανάμεσα σε όσους θα τιμηθούν είναι:

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Χρήστος Σαρτζετάκης (το βιβλίο θα δώσει ο σημερινός διευθυντής του 4ου γυμνασίου και πρώην μαθητής του σχολείου, Ιωάννης Θεοδοσιάδης)

Ο πρώην υπουργός και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, κύριος Στέλιος Παπαθεμελής (το βιβλίο θα δώσει η σημερινή διευθύντρια του 4ου Λυκείου κυρία Αικατερίνη Ντόντση

Ο παλαιότερος εν ζωή μαθητής του σχολείου κύριος Θανάσης Τσαλίκης (το βιβλίο θα δώσει εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Δαμιανός Καραγιάννης)

Η μαθήτρια που πρώτευσε στις εξετάσεις εισαγωγής στο Λύκειο, το 1980, που το σχολείο έγινε μεικτό, κυρία Μαρία Αραμπατζή, (το βιβλίο θα δώσει εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, η Σοφία Αποστολίδου)

Ο Γιώργος Κούδας (το βιβλίο θα δώσει εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Παύλος Ανδρώνης

Η ομάδα μπάσκετ του σχολείου που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1978. Το βιβλίο θα δώσει στον αρχηγό της ομάδας Στράτο Κουκουλεκίδη, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Δημοσθένης Βαρδάκης

Ο επιχειρηματίας Νίκος Λουτράδης (το βιβλίο θα παραδώσει εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Γιωργος Δημόπουλος)

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Κώστας Παπαϊωάννου (το βιβλίο θα δώσει εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Βασίλης Αραμπατζής)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως, Παντελεήμων (Το βιβλίο εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο δικηγόρος Στάθης Τσομίδης

Ο Γιατρός και επίτιμος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βλάσης Γωγούσης (το βιβλίο θα δώσει εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης)

Ο καθηγητής Γιάννης Τσουδής στο πρόσωπο του οποίου θα τιμηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (το βιβλίο θα δώσει εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Χρήστος Κοσμίδης )

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Στάθης Τσομίδης θα παρουσιάσει την πρόταση για να συσταθεί “Σύλλογος αποφοίτων στο 4ο Γυμνάσιο/Λύκειο”

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχουν ο Δημήτρης Βακαλούδης και ο Γιάννης Ουζούνης. Θα συμμετάσχει η χορωδία του σχολείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

19.00 : Προσέλευση/μουσικό πρόγραμμα

19.30 : Χορωδία

19:35: : Καλωσόρισμα από τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Γιάννη Θεοδοσιάδη

19:45: : Ομιλία επιτίμου προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής Βλάση Γωγούση

19:55 : Χορωδία

20:00 : Ομιλία του πρώην διευθυντή του Λυκείου, Κυριάκου Τσιτουριδη

20.20 : Παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την ίδρυση του συλλόγου από το Στάθη Τσομίδη

20.30 : Τιμητικές βραβεύσεις

21:30 : Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΛΕΊΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ

22.00 : Μουσικό πρόγραμμα

Ευχαριστούμε τους παλιούς συμμαθητές μας:

Παύλο Ανδρώνη για την προβολή της εκδήλωσης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Μετρόπολις, zoo, velvet kai republic

Στέλιο Συμεωνίδη που προσέφερε στάθμευση έναντι 2 ευρώ για όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση στο πάρκινγκ της ΧΑΝΘ

Κυριάκο Περτσινίδη για την προσφορά των μπάνερ της εκδήλωσης εκ μέρους του καφε Domenico (γωνία Κατούνη και Μητροπόλεως)

Τα βιβλία που θα απονεμηθούν ως τιμητικές διακρίσεις ήταν προσφορά του εκδοτικού οίκου και Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ

Η παραχώρηση του Θεάτρου Κήπου έγινε δωρεάν με απόφαση της αντιδημάρχου πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κυρίας Έλλης Χρυσίδου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.