2.429 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη έβαλαν λουκέτο σε ένα εξάμηνο!

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως ενισχύει με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο…

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, παρουσίασε στη Βουλή στοιχεία για τις εγγραφές και διαγραφές των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου.
Από τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που προσκόμισε ο κ. Ξυνίδης προκύπτει πως κατά το 2010 έγιναν 4.873 εγγραφές και 4.850 διαγραφές επιχειρήσεων, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έγιναν 2.045 εγγραφές και 2.429 διαγραφές επιχειρήσεων.
Επίσης, σύμφωνα με λοιπά στοιχεία που απεστάλησαν στη Βουλή από το υπουργείο για τη Θεσσαλονίκη, κατά το 2010 έγιναν και 1.003 εγγραφές και 1.299 διαγραφές επιχειρήσεων και το 2011 οι εγγραφές ήταν 428 και οι διαγραφές 411.
Ο κ. Καράογλου είχε υποβάλει ερώτηση για τη δραματική αύξηση των λουκέτων στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.