Στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού κι έχουν προσβληθεί από ψώρα προχώρησε, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Όπως ενημερώνει, στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο, ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

«Σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, των δερματολόγων του Νοσοκομείου μας, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού» αναφέρει σχετικά η διοίκησή του.

Επιπλέον, σημειώνει πως οι εν λόγω έξι ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου.

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του, καταλήγει το νοσοκομείο.