Σε ετοιμότητα, αλλά… χωρίς ψεκασμούς!

|
THESTIVAL TEAM

Κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής στην Κεντρική Μακεδονία, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις 120 δειγμάτων ατόμων που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Το 50% των…

δειγμάτων αυτών προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό ειπώθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη.

Την ίδια στιγμή όμως, η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των κουνουπιών αποδεικνύεται ελλιπής, καθώς σε νομούς όπως της Ημαθίας και των Σερρών έχουν γίνει ελάχιστοι ψεκασμοί.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε απο τον υφυπουργό να εγκριθούν άμεσα κονδύλια για ψεκασμούw για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών, ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν πέρυσι, θέμα για το οποίο ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να συγκληθεί το συμβούλιο που λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις για να γγνωμοδοτήσει.

“Περιμένω από τον Υπουργό να τηρήσει άμεσα τη δέσμευσή του και να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες την επιστημονική ομάδα για να εγκριθεί το πρόγραμμα για τις ακμαιοκτονίες. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για εφησυχασμό και όσο πιο γρήγορα δώσει το Υπουργείο  την έγκριση για τις ακμαιοκτονίες τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.