Στις αλλαγές που σχεδιάζονται στον τομέα της υγείας αλλά και τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, σε δηλώσεις...

του από τη Θεσσαλονίκη.
«Δεν καταργούμε τίποτε, δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος. Μειώνουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να καταργηθεί κανένα νοσοκομείο» σημείωσε ο κ. Τιμοσίδης και πρόσθεσε οτι οι διοικήσεις από 132 θα γίνουν 83 και θα υπάρχουν και 50 αναπληρωτές διοικητές με συμβούλιο διοίκησης. 

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι δεν προωθούνται μεγάλες αλλαγές. «Προχωρούμε απλώς ώστε να δώσουμε άλλο ρόλο στο νοσοκομείο Λοιμωδών και στο Δερματολογικών Νοσημάτων» σημείωσε και συμπλήρωσε οτι τις τελικές ανακοινώσεις θα τις κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ο κ. Τιμοσίδης απάντησε: «αναγνωρίζω την αγωνία και το φόβο όσων κινητοποιούνται γιατί υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση αυτό το χρονικό διάστημα. «Ιι τελικές ανακοινώσεις δεν θα δικαιολογούν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις».