Οι 6 απλοί τύποι άσκησης που εγγυώνται την απώλεια βάρους

|
THESTIVAL TEAM

Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και προλαμβάνει πολλές παθήσεις.

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία πολλών και διαφορετικών προγραμμάτων άσκησης για απώλεια βάρους και διατήρηση της υγείας.

Λόγω της πληθώρας, αλλά και της πολυπλοκότητάς τους όμως, η επιλογή της κατάλληλης μορφής άσκησης συχνά γίνεται σύνθετη υπόθεση.

Η απώλεια βάρους από την άλλη, είναι επίσης δύσκολο θέμα και απαιτεί χρόνο, ενέργεια και προσήλωση στον στόχο.

Δείτε παρακάτω ποιες μορφές άσκησης μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους, σύμφωνα με το onmed.gr:

Pilates: Είναι φιλική μορφή άσκησης προς όποιον ξεκινά τώρα τη γυμναστική, ενώ μπορεί να γίνει και στο σπίτι. Περιλαμβάνει ασκήσεις ευελιξίας, μυϊκής δύναμης και αντοχής. Εστιάζει στη σωστή στάση σώματος, τη δύναμη του κορμού και την ισορροπία, συμβάλλει όμως και στην απώλεια βάρους. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις pilates τρεις φορές την εβδομάδα από 90 λεπτά κάθε φορά, βοηθούν στη μείωση της περιμέτρου της μέσης, της κοιλιάς και της περιφέρειας.

Γιόγκα: Βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς εκτός από μείωση του άγχους προκαλεί και καύση θερμίδων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο συνεδρίες των 90 λεπτών κάθε εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν την περίμετρο της μέσης κατά 4 εκατοστά.

Τζόκινγκ ή τρέξιμο: Και οι δύο τύποι άσκησης συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και ειδικά στη μείωση του λίπους της κοιλιάς (σπλαχνικό λίπος) που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς περιβάλλει ζωτικά όργανα και συνδέεται με χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης.

Ποδήλατο: Είναι μία από τις πιο ευχάριστες μορφές άσκησης, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, καρκίνου και πρόωρου θανάτου.

Κολύμπι: Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι όσοι κολυμπούν τρεις φορές την εβδομάδα επί 60 λεπτά, μειώνουν το σωματικό λίπος και άλλους παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου, όπως η υψηλή ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Οι κολυμβητές έχουν επίσης μεγαλύτερη ευλυγισία από τους άλλους ανθρώπους.

Περπάτημα: Είναι η πιο απλή άσκηση, καθώς δεν απαιτεί προσπάθεια, ενέργεια ή εξοπλισμό, βοηθά όμως στην απώλεια βάρους. Μελέτη έδειξε ότι παχύσαρκες γυναίκες που περπατούσαν 50 έως 70 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα μείωσαν το σωματικό λίπος αλλά και την περιφέρεια μέσης σχεδόν κατά τρία εκατοστά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.