Με τη νέα ηγεσία του υπ. Υγείας συναντήθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΥ

|
THESTIVAL TEAM

Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε την Τρίτη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παρόχων Υγείας (ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ.).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΠΥ κ.κ. Γιώργος Βιδάλης – Πρόεδρος, Κων/νος Λεμονής – Αντιπρόεδρος, Βάϊος Βαϊδούλης – Ταμίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΥΠΥ, κατα τη συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΥ ενημέρωσαν τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από το Υπουργείο, με προεξέχον θέμα αυτό των υποχρεωτικών επιστροφών – Claw back. Ο Υπουργός απάντησε ότι για τον φετινό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει ήδη εκτελεστεί, δεν μπορεί να γίνει κάτι, όμως υποσχέθηκε ότι στο επόμενο διάστημα, το Υπουργείο θα δουλέψει προς την κατεύθυνση να μειωθεί το claw back.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξουν άμεσες και συνεχείς επαφές για να ξεκινήσει ένας αποδοτικός διάλογος, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα θέματα που χρονίζουν και δημιουργούν μεγάλες δυσλειτουργίες στις εταιρείες και στους ασθενείς.

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΥ παρέδωσαν στον Υπουργό τις συνολικές προτάσεις για τον κλάδο.

Οι εταιρείες – μέλη του ΠΑΣΥΠΥ υποστηρίζουν χιλιάδες ασθενείς και βασικός τους στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, σύγχρονων τεχνολογικά προϊόντων και αποδοτικών λύσεων για τον ασθενή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.