Νεκρή 17χρονη Ιταλίδα στο Κρατικό Νίκαιας – Διαψεύδεται η πιθανότητα να πέθανε από Έμπολα

|
THESTIVAL TEAM

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες μετά από ένα περιστατικό στη Νάξο, όπου μια 17χρονη Ιταλίδα μεταφέρθηκε εκτάκτως από το νησί στην Αθήνα με υψηλό πυρετό και αιμορραγικά συμπτώματα. Το κορίτσι πέθανε σήμερα το πρωί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας που είχε μεταφερθεί και ενώ στη Νάξο είχε γίνει διάγνωση μηνιγγίτιδας, εξετάστηκε το ενδεχόμενο το νεαρό κορίτσι να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) με ανακοίνωσή του πριν από λίγο αναφέρει ότι: «Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό».

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα είναι έτοιμα αύριο, ενώ τόσο το προσωπικό του νοσοκομείο Νάξου, όσο και του Γενικού Κρατικού Νίκαιας λαμβάνουν προληπτική αγωγή.

Οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ο διοικητής του νοσοκομείου Ευθύμιος Γεωργόπουλος διαψεύδουν την περίπτωση του ιού Έμπολα και συστήνουν ψυχραιμία μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

«Η μόνη διάγνωση που υπάρχει είναι ότι δεν πρόκειται για Έμπολα», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, τονίζοντας πως «η αιτία του θανάτου είναι υπό διερεύνηση υπό την ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.