Εκδήλωση ενημέρωσης διοργανώνει από το πρωί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Λευκού Πύργου ώστε ειδικοί γιατροί μέλη του ΙΣΘ να δώσουν απαντήσεις σε τυχόν απορίες και ταυτόχρονα να εμβολιαστούν με αντιτετανικό εμβόλιο, όσοι το επιθυμούν.

Οι περαστικοί που σταματούν στο stand του Ιατρικού Συλλόγου ενημερώνονται για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί και «εμβολιαστική πορεία» από το Macedonia Palace ως το Λευκό Πύργο -γιατρών και φοιτητών της Ιατρικής- εκδήλωση που θα συνεχιστεί στη θάλασσα με… καραβάκι.

Επίσης ο ΙΣΘ -στο πλαίσιο πάντα του φετινής εμβολιαστικής καμπάνιας του- θα εμβολιάσει παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΑΠΑΦΕΙΟ ίδρυμα και θα διοργανώσει ομιλίες ειδικών σε σχολεία της πόλης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας σε συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση της δράσης «εμβολιαΖΩ» σημείωσε ότι «αδιανόητο να θρηνούμε 146 θύματα από τη γρίπη και τέσσερα από την ιλαρά! Το… 79% των ατόμων που νοσηλεύτηκαν ήταν… ανεμβολίαστοι, ενώ ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Με την ενημέρωση αυτά τα ποσοστά μπορούν να αλλάξουν. Το υπουργείο υγείας να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΙΣΘ και να ενημερώσει με δράσεις ανάλογες με τη δική μας (βλ #ΕmvoliaZO) όλους τους πολίτες σε όλη τη χώρα» Ο πρόεδρος του ΙΣΘ πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος αριθμός θυμάτων γρίπης που καταγράφεται κάθε χρόνο από τις συναρμόδιες υπηρεσίες θέτει ένα βασικό ερώτημα: Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για… «υποχρεωτικότητα εμβολίων» ώστε να θωρακιστεί το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και η δημόσια υγεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του 2019; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο, πχ νομικό πλαίσιο, ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές από… γρίπη κι άλλα νοσήματα που είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια; Οι καμπάνιες ενημέρωσης για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των εμβολίων, που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη, προέβλεψαν και «αναχαίτισαν» τα πολλαπλάσια θανατηφόρα κρούσματα. Η δε ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας του ιατρικού κόσμου να τονίσει για μία ακόμη φορά ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου με αμφιβόλου προέλευσης «αντιεμβολιαστικά κινήματα» (που βρήκαν έκφραση στο χαοτικό κόσμο του διαδικτύου) ήταν κι είναι έωλοι και πέρα από κάθε επιστημονική τεκμηρίωση. Φέτος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) συνεχίζει την ενημέρωση με το #emvoliaZO3, μια νέα «εκστρατεία ζωής» για όσα η επιστήμη μπορεί να προλάβει αντί να θεραπεύει. Οι επιστημονικές ημερίδες που διοργανώνει εδώ και τρία χρόνια ο ΙΣΘ αναδεικνύουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα εμβόλια και το πώς συνεχίζουν να σώζουν ζωές τον 21ο αιώνα…"

emvo1.jpg

emvo2.jpg

emvo3.jpg

emvo4.jpg