Ελέγχους σε όλα τα προϊόντα κρέατος που εισήχθησαν από Γαλλία και αποσύρθηκαν από την αγορά της Θεσσαλονίκης μετά από παρέμβαση του ΕΦΕΤ, πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου...

να διαπιστωθεί ο βαθμός της μόλυνσης με το μικρόβιο e.coli. Τα αποτελέσματα ίσως να γίνουν γνωστά και σήμερα, ενώ ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του αναφέρει -μετά από γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων- ως παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία τα προϊόντα κιμά από βοδινό κρέας με προέλευση τη Γερμανία, τα οποία διακινήθηκαν από την εταιρία «Lidl Hellas» στις αρχές του μήνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους επιστήνομες, το συγκεκριμένο μικρόβιο προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές, είναι ανθεκτικό σε μία σειρά αντιβιοτικών αλλά δεν είναι θανατηφόρο. Σε οτι αφορά τα συμπτώματά του, μπορεί να χρειαστούν 8-10 μέρες μέχρι να εμφανιστούν. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί τονιζεται οτι εαν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, σκευών) και το κρέας είναι καλομαγειρεμένο, δε θα υπάρχουν προβλήματα.