Τα 3 φυτά που θα σου χαρίσουν καλύτερο ύπνο

|
THESTIVAL TEAM

Κάποια φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν τον ύπνο, φιλτράροντας τον αέρα. Τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα γι’ αυτό και δεν προτιμώνται αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι ιδανικά για να μπουν δίπλα στο κρεβάτι σου.

Έρευνα της NASA έδειξε πως βάζοντας συγκεκριμένα φυτά στο υπνοδωμάτιο μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου. Μία από τις ιδιότητές τους είναι πως μπορούν να σε απαλλάξουν από αλλεργίες.

Αλόη

Οι ερευνητές της NASA θεωρούν πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για το υπνοδωμάτιο καθώς καθαρίζει τον αέρα και απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια ή snake plant μπορεί να «ζήσει» υπό το φως του ήλιου αλλά και σε πιο σκιερά μέρη γι’ αυτό και είναι ιδανική για κάθε χώρο. Δε θέλει πολύ πότισμα και είναι εξαιρετικό φίλτρο καθαρισμού του αέρα.

Κισσός

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα αναπνοής ο κισσός πρέπει να μπει στο υπνοδωμάτιό σου. Πέρα από το ότι θα δώσει χρώμα θα φιλτράρει τον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαρίζοντάς σου έναν ύπνο βαθύ.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.