Είστε θυμωμένοι; Μη μετράτε μέχρι το 10!

|
THESTIVAL TEAM

Θα έχετε ακούσει ότι όταν κάποιος είναι θυμωμένος είναι καλό να απομακρύνεται και να μετράει μέχρι το 10, παίρνοντας βαθιές ανάσες για να μπορέσει να ηρεμήσει…

Κι όμως αυτό μπορεί να… χειροτερέψει την κατάσταση!

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Οχάιο τεστ σε φοιτητές που βρισκόντουσαν σε αγχώδη κατάσταση έδειξαν ότι ο χρόνος που αφιέρωναν να για «επανέλθουν στα λογικά τους» τους έκανε… ακόμη πιο πολύ θυμωμένους!

«Το να επεξεργάζεται κανείς αυτό που αισθάνεται είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει» επισημαίνει ο καθηγητής επικοινωνίας και ψυχολογίας Brad Bushman.

«Όταν κανείς εστιάζει πολύ σε αυτό που αισθάνεται, συνήθως αποτυγχάνει. Οι επιθετικές σκέψεις και συναισθήματα παραμένουν “ενεργά” στο μυαλό του με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να συμπεριφερθεί με επιθετικότητα» προσθέτει.

Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να φανταστεί ότι βρίσκεται κάπου πολύ μακριά και «έξω» από την κατάσταση. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να σκέφτονται και να επεξεργάζονται τα προβλήματά τους, αλλά να το κάνουν «από απόσταση». Οι επιστήμονες αναφέρουν αυτήν την τεχνική ως «αυτο-αποστασιοποίηση».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.