Τι δείχνουν οι λιγούρες για τις ανάγκες της ζωής σου;

|
THESTIVAL TEAM

Πολλές φορές αντί να εκφράσεις τα συναισθήματα σου, προτιμάς να ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο σου με μια από τις αγαπημένες σου γεύσεις, την οποία το σώμα σου εκλαμβάνει ως ανακούφιση κι εκπλήρωση. Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι που έχουν δυσκολία στην αναγνώριση των συναισθημάτων τους και στην αντιμετώπιση τους, είναι πιο επιρρεπείς στην υπερφαγία.

Τα ζυμωτά γλυκά (κέικ, πίτες κτλ.) Η λιγούρα για γλυκό είναι η πιο συχνή που έχουν οι άνθρωποι. Η λαχτάρα αυτή προκύπτει σε ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες ή σε αντίξοες συνθήκες και εξαντλούνται μέσα στο πρόγραμμα τους, που τους κάνει να μεταπηδούν από τη μία υποχρέωση στην άλλη. Ο πραγματικός λόγος αυτής της λιγούρας είναι ότι δεν είναι αρκετά ευτυχισμένοι μέσα στη μέρα τους και η παραμικρή χαρά που έχουν για κάτι εξατμίζεται εύκολα. Εναλλακτική: Βρες μια δραστηριότητα που σε γεμίζει και φρόντισε να αφιερώσεις σε αυτή τουλάχιστον 30′ ημερησίως. Όταν επιτρέψεις στη ζωή σου να έχει και όμορφες στιγμές με καταστάσεις που ξέρεις πως σε ευχαριστούν, δεν κυνηγάς την ευτυχία στα γλυκά

 Η σοκολάτα. Η σοκολάτα σου δίνει με μια αίσθηση ότι όλα είναι καλά και ένα συναίσθημα αγάπης και ευφορίας που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Στην πραγματικότητα περιέχει χημικές ενώσεις που αλλάζουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, άρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι μας φέρνει όλες αυτές τις καλές αισθήσεις. Εναλλακτική: Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκ΄ςψου την αγάπη και τις διαφορετικές μορφές της, γενικώς στη ζωή μας. Ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις για να δώσεις και να εισπράξεις αγάπη; Ίσως απλά να χρειάζεται να πάρεις ή να δώσεις μια αγκαλιά την επόμενη φορά που μια λιγούρα θα κάνει την εμφάνιση της.

Το παγωτό. Η σύνδεση με το παγωτό συχνά υπάρχει γιατί έχεις μια ανάγκη να γυρίσεις πίσω στην παιδική ηλικία ή επειδή λείπει το καλοκαίρι και οι ωραίες του στιγμές. Το παγωτό δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και ανεμελιάς. Γι’ αυτό και όταν υποφέρεις από κάτι, συχνά καταφεύγεις σε μια οικογενειακή συσκευασία παρφέ σοκολάτα. Εναλλακτική: Κάνε μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να απαλύνουμε τους καθημερινούς σου πόνους και να ενισχύσεις το αίσθημα της ελευθερίας. Η βόλτα με το ποδήλατο ή ένα απολαυστικό, χαλαρωτικό ντους είναι μερικοί από αυτούς τους απλούς τρόπους.

Πηγή: makriniotis.faysbook.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.