Επιμορφωτικό Σεμινάριο Γονεϊκότητας και Συζυγίας τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «ΠροςΌψη» σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού «Μικρός Λυρικός Πλανήτης», συνδιοργανώνουν για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, «Επιμορφωτικό Σεμινάριο Γονεϊκότητας και Συζυγίας», μια σειρά εισηγήσεων και βιωματικών εργαστηρίων για Υπεύθυνους Ενήλικες (Γονείς & Φροντιστές) και Επαγγελματίες (Εκπαιδευτικούς και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας), διάρκειας 34 ωρών.

Ο κύκλος εισηγήσεων θα περιλαμβάνει δύο συναντήσεις ανά μήνα, ημέρα Σάββατο 7μμ – 8.30μμ, στο χώρο του Λυρικού Μικρού Πλανήτη, Βασιλίσσης Όλγας 285, στη Θεσσαλονίκη.

Η έναρξη του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018.

Έχει γίνει επιλογή μιας ποικιλίας θεμάτων που αφορούν στην Ψυχοσυναισθηματική Ανάπτυξη και Εξέλιξη του παιδιού, τη Σχέση με τους Ενήλικες και τις Σχέσεις των Ενηλίκων που φροντίζουν παιδιά. Η εναλλαγή των εισηγητών και των εισηγήσεων με βιωματικά εργαστήρια δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν μια μοντέλα κατανόηση της θεματολογίας, με ταυτόχρονη κινητοποίηση της ενσυναίσθησης για το παιδί, για τον άλλον ενήλικα, για τον ίδιο τους τον εαυτό στη δική τους αναπτυξιακή διαδικασία.

Οι εισηγητές που συμμετέχουν είναι οι:

• Αλέξιος Λάππας, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιστημονικά Υπεύθυνος Σεμιναρίου
• Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια ΕΣΥ
• Κώστας Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο
• Ανδρονίκη Δράγου, Ιατρός –Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
• Ελίνα Κόντζογλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα των εισηγήσεων και των εργαστηρίων, καθώς και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο http://www.inprosopsi.gr/seminario2018

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.