Τέσσερα συστατικά που βοηθούν για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο

|
THESTIVAL TEAM

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από προβλήματα στον ύπνο είτε όσον αφορά την ποιότητα είτε την ποσότητα.

Οι ρόλοι που μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο μας είναι πολλοί και εξαρτώνται από τη συνολική καθημερινότητα του ατόμου.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σπάνιο οι διαταραχές του ύπνου να είναι αποτέλεσμα διατροφικών ελλείψεων. Έτσι, δίνοντας στον οργανισμό σας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται θα μπορέσετε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Δείτε παρακάτω τέσσερα από αυτά τα συστατικά, σύμφωνα με το baby.gr

 Σίδηρος: Ο σίδηρος επιτρέπει τη μεταφορά του οξυγόνου σε όλα τα κύτταρα του σώματος, γι’ αυτό και η έλλειψή του χαρακτηρίζεται από το έντονο αίσθημα κόπωσης. Επίσης, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου οδηγούν συχνά στο λεγόμενο σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, το οποίο προκαλεί ενοχλήσεις και νευρικές κινήσεις στα κάτω άκρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 Μαγνήσιο: Το πολύτιμο μέταλλο προωθεί την παραγωγή της μελατονίνης, που είναι ευρύτερα γνωστή ως «ορμόνη του ύπνου». Επίσης, το μαγνήσιο συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών ώστε ο ύπνος να είναι πιο ξεκούραστος και αναζωογονητικός.

Κάλιο: Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Sleep, το κάλιο μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, άλλες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το μέταλλο συνδέεται με τα βαθύτερα και πιο αποκαταστατικά στάδια του ύπνου.

Ασβέστιο: Εκτός από τη σκελετική υγεία, το ασβέστιο επηρεάζει άμεσα και τον ύπνο. Συγκεκριμένα, μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Sleep Research έχει υποδείξει ότι η έλλειψη ασβεστίου διαταράσσει το στάδιο REM του ύπνου. Όταν οι ερευνητές διόρθωσαν την έλλειψη στον οργανισμό των συμμετεχόντων, παρατήρησαν ότι ο κύκλος του ύπνου επανήλθε στο φυσιολογικό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.