Εγκαινιάστηκαν σήμερα από την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη οι δύο νέες ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και στην Πολίχνη.

Η ΤΟΜΥ Ευκαρπίας ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο και έχουν εγγραφεί 1200 πολίτες, μεταξύ των οποίων 280 παιδιά.

Από την άλλη η ΤΟΜΥ Πολίχνης λειτουργεί από τον Μάρτιο και , έχουν εγγραφεί 700 άτομα, εκ των οποίων τα 180 παιδιά.

Συγχαίρω και το δήμαρχο του δήμου Παύλου Μελά ο οποίος προσέφερε και το κτίριο και με τις υπηρεσίες του έκανε αυτή την δομή και το όνειρο πραγματικότητα" δήλωσε η κ. Κόλλια Τσαρουχά κατά την τελετή εγκαινίων της ΤΟΜΥ Ευκαρπίας.

Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης χαρακτήρισε σπουδαίο το γεγονός της λειτουργίας των ΤΟΜΥ, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι το οποίο επιδιωκόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά λόγω της κρίσης και του σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκε τελευταία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε:

"Σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης είναι η επούλωση των πληγών όλων αυτών των χρόνων, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το δικαίωμα της υγείας είναι πραγματικά δικαίωμα κοινωνικό και ατομικό. Ενα λιθαράκι ακόμα μπήκε με την ίδρυση μιας νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Ευκαρπία και μίας ακόμη στην Πολίχνη. Κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε υποσχεθεί και είναι στο στόχαστρο της πολιτικής μας. Υποχρέωση μιας κυβέρνησης που έχει αποδείξει ότι σέβεται και προσπαθεί για τα κοινωνικά δικαιώματα".

To "παρών" στα εγκαίνια έδωσε και  ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των ΤΟΜΥ είναι ενθαρρυντικά, τονίζοντας ότι κόσμος τις έχει αγκαλιάσει.

Τέλος ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν 12 ΤΟΜΥ στην περιοχή της αρμοδιότητάς του, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν, μέχρι το τέλος του μήνα, οι 17 από τις 30 που προβλέπεται να δημιουργηθούν στην ίδια περιοχή.