Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος». Αυτό καταγγέλλει στο thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Μαυρόπουλος. «Ο περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων secutity κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο αποτελεί σημαντικό πρόβλημα καθώς συχνά σημειώνονται επεισόδια τα οποία καλούνται να διαχειριστούν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. Επίσης, λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό πολλοί συνάδελφοι καλούνται καθημερινά να ξεπερνούν τον εαυτό τους για να μπορεί το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί» επισημαίνει ο κ. Μαυρόπουλος.

Ελλείψεις νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Μαυρόπουλος οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν κατά προσέγγιση τους τριάντα νοσηλευτές και τους σαράντα διοικητικούς υπαλλήλους. «Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος σας αναφέρω ότι όλα τα σεντόνια του νοσοκομείου πλένονται από μόνο έναν υπάλληλο» τονίζει ο κ. Μαυρόπουλος.

Πλημμελής φύλαξη λόγω των ελλείψεων προσωπικού

Η απουσία διοικητικών υπαλλήλων έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει ο κ. Μαυρόπουλος ο υπάλληλος security κατά τις ημέρες της γενικής εφημερίας αντί να βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων περιστατικών εκτελεί χρέη τηλεφωνητή στο φυλάκιο της εισόδου του ιδρύματος. «Η δουλειά αυτή θα έπρεπε να γίνεται από κάποιον διοικητικό υπάλληλο προκειμένου ο σεκιουριτάς να βρίσκεται στα επείγοντα και να φροντίζει για την τήρηση της τάξης» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Επεισοδιακή η χθεσινή εφημερία

Κατά τη χθεσινή ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» σημειώθηκαν δύο επεισόδια στο χώρο των επειγόντων περιστατικών. Ο υπάλληλος security βρισκόταν στο φυλάκιο εισόδου για να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις. Στο χώρο του ακτινολογικού μια παρέα νεαρών, υπό την επήρεια μέθης, προκάλεσε επεισόδιο. Γιατροί και νοσηλευτές κλήθηκαν να διαχειριστούν το συμβάν μόνοι τους μέχρι να φτάσει στο σημείο η Αστυνομία. Ένας από τους νεαρούς έσπασε έναν υαλοπίνακα.

Λίγο αργότερα ένας παρασκευαστής του μικροβιολογικού εργαστηρίου διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί τα τσαντάκι του. Άγνωστος έσχισε τη σίτα και πέρασε στο εσωτερικό του μικροβιολογικού αποσπώντας το τσαντάκι του εργαζόμενου. Ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ.

Στο παρελθόν άγνωστοι έκλεψαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το μικροβιολογικό εργαστήριο ενώ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο διαρρήξεων ΙΧ αυτοκινήτων στους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρόπουλο η πλημμελής φύλαξη του ιδρύματος είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που χρήζει επίλυσης. Το σωματείο εργαζομένων είχε καταγγείλει το πρόβλημα στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας τον Απρίλιο του 2017. Μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Διοικήτρια Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος»: Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με άλλα νοσοκομεία

«Από άποψη κάλυψης θέσεων είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο σε σχέση με άλλα νοσοκομεία» απαντά η διοικήτρια του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Μελπομένη Τσούγκα. «Το ποσοστό κάλυψης κλινών αγγίζει το 74%. Το τελευταίο διάστημα το προσωπικό έχει αυξηθεί ενώ περιμένουμε κι άλλες προσλήψεις» επισημαίνει η κυρία Τσούγκα.

Τα τελευταία δύο χρόνια το νοσοκομείο έχει προχωρήσει σε 32 προσλήψεις, ωστόσο, σημειώθηκαν και 31 αποχωρήσεις για συνταξιοδοτικούς ή άλλους λόγους. Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμη 17 προσλήψεις (11 νοσηλευτές, 2 διοικητικοί, 3 παρασκευαστές και 1 τεχνικός).

Για το θέμα της ασφάλειας του νοσοκομείου η κ. Τσούγκα τονίζει ότι στόχος της διοίκησης είναι να έχει δύο υπαλλήλους security σε κάθε βάρδια. Σημειώνει ότι κατά τη χθεσινή ημέρα, οπότε και σημειώθηκε το επεισόδιο στο ακτινολογικό, ο ένας υπάλληλος ασφαλείας απουσίαζε για λόγους υγείας και έτσι ο χώρος των επειγόντων περιστατικών ήταν αφύλαχτος.