Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει παράνομες καρατομήσεις  διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «με τον Νόμο 4369/2016, άρθρο 30 που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση, απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων έως την συγκρότηση των Συμβουλίων κρίσης και την επιλογή και τοποθέτηση νέων.

Στην χώρα μας οι νέοι που ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο δεν εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση όπως συμβαίνει με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, που μετά την καθοδήγηση των Υπουργών της Υγείας, προβαίνουν σε καρατομήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.

Οι καρατομήσεις συνεχίζονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθ. 924/24/11/2017 απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου». Δείτε ΕΔΩ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «Για να γίνει αντικατάσταση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων πρέπει να συντρέχουν σοβαρά προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων, όπως επισημαίνει με έγγραφό του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ προς τα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς του». Δείτε ΕΔΩ.

«Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά κατά των Διοικήσεων για τις παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων και οι Διοικήσεις σύντομα θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη», συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αυτές διαδικασίες των Διοικήσεων του Νοσοκομείου, που προχωράνε σε παράνομες και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις αγνοώντας τον νόμο που ψήφισε η Βουλή.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει τις καρατομήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία».