Τη διαδικασία κατά της γιατρού-μέλους του, η οποία σε έντυπες και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της τάσσεται υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος και συσχετίζει χωρίς καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση τα εμβόλια με την εμφάνιση άλλων χρόνιων νοσημάτων έχει κινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο protothema.gr, προσθέτοντας μάλιστα πως ο ΙΣΘ έχει μεριμνήσει με συγκεκριμένες δράσεις για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Εξαδακτύλου έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα μετά την επιστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, θέλω να σας γνωστοποιήσω πως ο ΙΣΘ έλαβε την επιστολή αφότου αυτή δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, πως η γιατρός έχει ήδη παραπεμφθεί από τις 24 Οκτωβρίου 2017 σε πειθαρχική διαδικασία ενώπιον του αρμόδιου οργάνου του Συλλόγου μας.

Ο ΙΣΘ εστιάζει στην πρόληψη για την προστασία της δημόσιας Υγείας. Οι δράσεις μας διενεργήθηκαν από τον περασμένο Μάιο για την ενημέρωση για την ιλαρά. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη Μακεδονία έχουν καταγράφει δυο κρούσματα ιλαράς όλο αυτό το διάστημα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πιερία. Αυτό δείχνει πως η έγκαιρη εργασία και δράση αποδίδει καρπούς».

Πηγή: protothema.gr