Διαβάστε την περιπέτεια του… πορτοκαλί αγοριού! (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Από μια σπανιότατη ασθένεια, εξαιτίας της οποίας ο οργανισμός του…

δεν μπορεί ν’ απορροφήσει την καροτίνη, πάσχει ο μικρός Leo, η περιπέτεια του οποίου δημοσιεύεται στο βρετανικό έντυπο “The Sun” και αποτελεί πρώτη… είδηση στη Βρετανία.

 

Στους έξι μήνες ζωής, η μητέρα του Leo παρατήρησε ότι ο γιος της είχε αρχίσει να παίρνει ένα… ιριδίζον πορτοκαλί χρώμα. Επειδή μόλις είχε συνέλθει από βαριάς μορφής πνευμονία, η γυναίκα νόμισε ότι το χρώμα του οφειλόταν στην ασθένεια του. Ωστόσο, όσο πέρναγε ο καιρός το αγόρι γινόταν όλο και πιο πορτοκαλί!

leo

Ύστερα από αλλεπάλληλες ιατρικές εξετάσεις και δεκάδες διαγνώσεις, το μυστήριο λύθηκε. Ο Leo πάσχει από μία σπανιότατη ασθένεια κατά την οποία ο οργανισμός του δεν μπορεί να απορροφήσει την καροτίνη και να την κάνει βιταμίνη Α, ενώ από τα νεφρά του λείπει συγκεκριμένο ένζυμο, με αποτέλεσμα να γίνεται πορτοκαλί. Καθώς δεν μεταβολίζεται η βιταμίνη που λαμβάνει από όλα τα πορτοκαλί τρόφιμα, ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος και το ανοσοποιητικό του ευάλωτο σε οποιαδήποτε ίωση.

Δύο φορές μέχρι σήμερα έπαθε πνευμονία, από την οποία συνήλθε με μεγάλη δυσκολία, ενώ στα δύο του χρόνια ασθένησε και από τη γρίπη των πτηνών. Οι γιατροί συνιστούν στη μητέρα να αποφεύγει από το διαιτολόγιό του οτιδήποτε πορτοκαλί, τρόφιμα δηλαδή που περιέχουν καροτίνη, ενώ του εγχέουν καθημερινά αμπούλες βιταμίνης Α.

Η μητέρα αισθάνεται προβληματισμένη που δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ασθένεια του γιου της, ενώ αστειευόμενη αναφέρει ότι οι άνθρωποι τη σταματούσαν στο δρόμο λέγοντάς της τι ωραίο μαύρισμα έχει ο γιος της και τη ρωτούσαν πού είχαν πάει διακοπές.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.