Στάση εργασίας σήμερα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

|
THESTIVAL TEAM

Πανελλαδική στάση εργασίας – 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου – για σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφληση των οφειλομένων από εφημερίες και την ομαλοποίηση της περαιτέρω καταβολής τους.

Από την ενημέρωση που είχε από τις οικονομικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, προκύπτει ότι στις 30 Νοεμβρίου θα εκταμιευτούν προς τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα κονδύλια για τις εφημερίες του τετάρτου τριμήνου του 2015.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, εντός του Δεκεμβρίου μπορούν να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας καλεί τις Ενώσεις των γιατρών να συνεργαστούν με τα λογιστήρια των νοσοκομείων, ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η ενταλματοποίηση των εφημεριών και να γίνει δυνατή η καταβολή τους.

Οι γιατροί, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, βρίσκονται σε επικοινωνία με τους διοικητές των ΥΠΕ για την καταβολή των εφημεριών των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας – ΠΕΔΥ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.