Επιστολή με την οποία ζητά να καταργηθεί σταδιακά η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις, με πρώτο βήμα τη μείωσή του στο 80% του ποσού που καταβάλλεται σήμερα, απέστειλε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στους αρμόδιους υπουργούς.

Η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ την υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι η προκαταβολή φόρου αποτελεί ένα δυσβάστακτο βάρος που περιορίζει ή και αναστέλλει τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων της χώρας μας, προτείνει τη σταδιακή κατάργηση, με σαφές χρονοδιάγραμμα, της προκαταβολής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, με πρώτο βήμα τη μείωσή της, για το επόμενο έτος, στο 80% του ποσού που προβλέπεται σήμερα και με εφαρμογή από τις 31 Αυγούστου 2019.

Ευελπιστούμε, κύριοι Υπουργοί, ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αυτό αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην πατρίδα μας.

Με τιμή

Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Εμμανουήλ Βλαχογιάννης».