Κίνα: Παραμένει ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ

|
THESTIVAL TEAM

Την ώρα που «μαίνεται» ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών, η Κίνα έχει στη διάθεσή της ένα πολύ ισχυρό χαρτί απέναντι στις απειλές Τραμπ για επιβολή περισσότερων και πιο τσουχτερών δασμών στα κινεζικά αγαθά: Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Το Πεκίνο παραμένει ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, έχοντας στη διάθεσή του αμερικανικό χρέος άνω του ενός τρισ. δολαρίων.

Οι τοποθετήσεις της Κίνας σε ομόλογα, χρεόγραφα και έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού Δημοσίου, σύμφωνα με την naftemporiki.gr,  αυξήθηκαν κατά 4,2 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο έναντι του προηγουμένου μηνός, αγγίζοντας το 1,13 τρισ. δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Η Ιαπωνία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτή των ΗΠΑ, με τοποθετήσεις 1,07 τρισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 2,2 δισ. δολάρια έναντι του Ιανουαρίου και με τις ιαπωνικές επενδύσεις σε αμερικανικό χρέος στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.