Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι το Πόρισμα της Επιτροπής Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2018, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019, με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η διαβούλευση των εθνικών κοινωνικών εταίρων, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων δεν παρέστη η ΓΣΕΕ. Ως εκ τούτου, η εργατική πλευρά δεν εκπροσωπήθηκε στον διάλογο για τον κατώτατο μισθό.

Ήδη τα επιστημονικά ινστιτούτα των κοινωνικών εταίρων και άλλων φορέων που συμμετέχουν στη διαδικασία έχουν καταθέσει τα υπομνήματά τους από τον Οκτώβριο. Τον Δεκέμβριο θα κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019, με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει χωρίς δυσμενείς ηλικιακές διακρίσεις.