Τη θέση πως η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ήταν αυτή που ζήτησε την παραίτησή του, επανέλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Παντελής Αγγελίδης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ στον απόηχο της παραίτησής του , ο κ. Αγγελίδης παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του στην προεδρία της ΑΖΚ.

Όπως σημείωσε, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας βρίσκεται σε ένα σημείο ωριμότητας και αξιοπιστίας, αφού όπως εξήγησε, η ζώνη έχει έντονη παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο με όγκο όσο και με εύρος θεμάτων, ενώ τόνισε πως πλέον αντίστοιχοι φορείς της Ευρώπης δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην ΑΖΚ, ξεκινώντας έργα σε αυτήν.

Ακόμη, όπως δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΑΖΚ, δεν είναι λίγοι οι φορείς που την προσκαλούν να λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις, γεγονός που μεταξύ άλλων δείχνει και την αξιοπιστία του φορέα.

Αναφερόμενος στην Ζώνη Καινοτομίας, ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε  πως πέρα από μια εκτεταμένη περιοχή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, είναι κυρίως οι άνθρωποι που την αποτελούν.

Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο οργανισμός έκανε άνοιγμα προς την κοινωνία μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας για επιστήμονες, την υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας αλλά και τις δράσεις για τη στήριξη πιο ώριμων επιχειρήσεων.

Ακόμη μίλησε για τη σημασία της πρωτοβουλίας Come Back, η οποία όπως δήλωσε αποτελεί το μοναδικό πρακτικό πρόγραμμα ανάσχεσης του braindrain που μαστίζει τη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της ΑΖΚ, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ξεκάθαρα πως θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και πως θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη, εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του και τους λόγους αυτής, ο Παντελής Αγγελίδης αρκέστηκε να πει  πως του την ζήτησε η υφυπουργός, όπως και είχε το δικαίωμα να πράξει, και δήλωσε πως δεν είναι πρέπον να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

«Ρωτήστε την ίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, πως αν και του προκάλεσε έκπληξη η εξέλιξη αυτή, γνώριζε από την αρχή πως ο κύκλος αυτός αργά ή γρήγορα θα έκλεινε.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εκτίμησε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως η αποδοχή από πλευράς του της πρόσκλησης για την εκδήλωση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για να του ζητηθεί η παραίτησή του από την κα Νοτοπούλου.

Ερωτηθείς για το εάν γνωρίζει ποιος θα είναι ο διάδοχός του, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως δεν ξέρει ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να ενημερώσει και να βοηθήσει τον νέο πρόεδρο εφόσον του ζητηθεί.

Αναφερόμενος στα τρία χρόνια της θητείας του, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΑΖΚ τα χαρακτήρισε ωραία και δημιουργικά ενώ σημείωσε πως δεν μετάνιωσε για το γεγονός ότι ανέλαβε την προεδρία του οργανισμού.