Με το σύνθημα "Serres is History" το Επιμελητήριο των Σερρών δηλώνει δυναμικό “παρών” στο Περίπτερο 16 στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γάλα γαϊδούρας και βουβαλιού, σπιρουλίνα, κρέας από βουβάλι και στρουθοκάμηλο, μαύρη και λευκή τρούφα, λεβάντες αλλά και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορούν να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο συγκεκριμένο περίπτερο.

GENIKO2.jpg

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το κοινό της Έκθεσης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο αγροτικό τμήμα από Επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα και να γνωρίσει μερικά από τα γευστικά και βραβευμένα αγροτικά προϊόντα για τα οποία ο νόμος Σερρών είναι υπερήφανος.

"Η ιδέα για το πρώτο αγροτικό τμήμα γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και ανήκει στο Χρήστο Μέγκλα που είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Πρόκειται για 100% αγροτικά και αγνά προϊόντα. Το Περίπτερο 16 είναι πολύ καλά οργανωμένο και απευθύνεται σε όλους μιας και διαθέτει προϊόντα όπως είναι το απλό τσάι και η σπιρουλίνα φτάνοντας μέχρι τα βουβάλια και τη στρουθοκάμηλο", δηλώνει στο thestival.gr ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος αγροτών Ν. Σερρών και υπεύθυνος του αγροτικού τμήματος του Επιμελητηρίου του νομού.

XILOPITES.jpg

Το συγκεκριμένο περίπτερο διαθέτει προϊόντα τα οποία οι αγρότες παραγωγοί τους είτε τα έχουν μεταποιήσει είτε τα έχουν απλώς συσκευάσει έτσι ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

"Οι επισκέπτες μέχρι τώρα είναι πολύ ενθουσιασμένοι με το περίπτερο μας μιας και μπορούν να βρουν προϊόντα τα οποία δε θα έβρισκαν σε άλλη περίπτωση όπως είναι τα αυγά, τα λουκάνικα και το σαλάμι από στρουθοκάμηλο. Επίσης αυτό για το οποίο έρχονται πολλοί εδώ είναι το παλαιωμένο τσίπουρο", επισημαίνει ο κ. Λίτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παλαιωμένο τσίπουρο των Σερρών, το οποίο μπορεί να γευτεί κανείς στο περίπτερο 16 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες στον οποίο απέσπασε βραβείο.

TSIPOYRO.jpg

Στο περίπτερο όπου φιλοξενείται το Επιμελητήριο Σερρών, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα απλά αλλά και τα ιδιαίτερα προϊόντα χωρίς ωστόσο να μπορούν να τα προμηθευτούν.

Σε αυτήν την περίπτωση οι υπεύθυνοι στο συγκεκριμένο τμήμα φέρνουν τους καταναλωτές σε άμεση επαφή με τους αγρότες παραγωγούς έτσι ώστε να τους παρέχουν ακριβώς αυτό που επιθυμούν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες μόνο από το thestival.gr:

TRAXANAS.jpg

AYGA.jpg

EKSOFILLO.jpg

GENIKO.jpg