Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα σε λογαριασμούς νησιωτών

|
THESTIVAL TEAM

Σήμερα έγινε η πρώτη πληρωμή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) για τα ταξίδια των νησιωτών επιβατών κατά το διάστημα 10-26 Ιουλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου. 

Ο μέσος όρος καταβολής, ανά ταξίδι, είναι 22 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Τα εισιτήρια από 26 έως 31 Ιουλίου θα πληρωθούν στην επόμενη καταβολή του ΑΝΗΚΟ.

Μέχρι στιγμής, τις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ), έχουν εκδοθεί 14.000 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη (ΜΑΝ), ενώ έχουν εγκριθεί περίπου 2.500 εισιτήρια κατοίκων 22 νησιών.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την πρώτη πληρωμή των νησιωτών από το μέτρο δήλωσε: «Ουσιαστικά είναι η πρώτη μέρα που οι νησιώτες αντιλαμβάνονται τα οφέλη του ΜΙ στη ζωή τους. Επίσης, αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει δομηθεί έτσι ώστε να έχει ελάχιστη γραφειοκρατία, αφού μετά την επίδειξη του ΜΑΝ στο πρακτορείο δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα παραπάνω για να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό τους. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο λειτουργεί, εφαρμόζοντας έτσι ρεαλιστικές νησιωτικές πολιτικές για πρώτη φορά και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την αποτυχία και τη γραφειοκρατία».

 

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.