Συμφωνήθηκε και επισήμως η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

|
THESTIVAL TEAM

Σε συμφωνία για πώληση του 50,1 % των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων κατέληξαν οι βασικοί μέτοχοι (Δημόσιο και PANEUROPEAN του ομίλου Λάτση), όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

Αναλαυτικά η ανακοίνωση:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (η Εταιρεία), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 20 Μαρτίου 2018 ανακοίνωσής της, καθώς και της ενημερωτικής επιστολής που έλαβε από τους βασικούς μετόχους της, PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH) και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ και η ΡΟΙΗ υπέγραψαν στις 3 Απριλίου 2018 Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας.

Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.com).

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.