Ένα από τα μεγαλύτερα deal στην παγκόσμια αγορά της καπνοβιομηχανίας έκλεισε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Japan Tobacco Inc, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις,  ότι ο  Όμιλος Εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, έναντι του ποσού των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.

Να σημειωθεί πως η DT ήταν μία από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη, καθώς τη δημιούργησε ίδιος δημιούργησε από το μηδέν.

Μάλιστα έφτασε να είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία στη βιομηχανία της ρωσικής καπνοβιομηχανίας και να παράγει ορισμένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα της Ρωσικής αγοράς.

Η αγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2018. Μετά το deal ο Ιβάν Σαββίδης θα διαθέτει μια απίστευτη οικονομική ρευστότητα.

Από την συμφωνία στα χέρια του Ομίλου JT περνά και η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).

Την είδηση επιβεβαίωσε με δήλωση  του και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., Arthur Davidyan, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».